Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Friend, or Not?!

2. bejegyzés

#Friendornot · 10 hónapja
Tapasztaltátok már, hogy olykor az emberek milyen képmutatóak tudnak lenni?

Életszerű példát is tudok mondani. Évfolyamtársam eltörte a lábát testnevelés órán. Rögtön elvitték az orvoshoz, hogy megtudják mi történt valójában. Persze ehhez a "nagy barátok" is asszisztáltak és ez egy megfelelő indok volt aznap lógni a suliból, alibiként persze: "Elkísérjük az orvoshoz, nehogy baja legyen, meg egyedül úgyse tudna menni.."

Ez még oké is, barátok legyenek akkor is ha baj van, ne csak a jóban legyenek melletted!

Le is futott az esemény, hozzátenném az egyik segítésre jelentkező, aznap lekísérte az balesetet szenvedő fiút, majd 2 perc múlva már teljesen máshol volt, valahol a városban (szép is az ilyen barát.:) )

2 hét múlva visszatért a srác a suliba, persze gipszel és mankóval. Szegény csak ül, nem tud sehova se menni, napja kb. abból áll hogy reggel besegítik a szülei, délután meg hívja a fuvart.
A nagy barátok abszolút nem empatikusak, hogy mondjuk szegényt nem hagyják ott az osztályban egyedül, hanem néha-néha, akár felváltva is, de ott maradna vele mindig valaki,hogy ne érezze olyan szarul magát, hogy nem tud csak úgy, egyedül, segítség nélkül mászkálni a suliba, sajnos egy helybe van kényszerítve.

Kérdezem én? Ilyenkor hol vannak a nagy barátok?

 A másik borzasztó felismerés volt, hogy szegénynek fel kell párnázni a lábát, és a mankókat sem olyan egyszerű bárhol elhelyezni, ha helyet foglal. SENKI, ismétlem SENKI nem hajlandó megmozdulni azért, hogy segítsenek rajta. 

Dobpergés.....: Az a srác segít neki, viszi utána a párnát, tankönyveket, akit abból az osztályból a legjobban lenéznek, mert nem olyan mint ők. Állandóan szívatják, beszólnak neki, kutyának se nézik. És mégis ő van ott ezek szerint ha baj van!! Nem azok akik hasznot húztak a baleset napján..
Ilyen esetben derülnek ki, hogy ki milyen ember, csak az sajnálatos, hogy egy ilyen dolognak kell hozzá megtörténnie. 

Nektek, külső szemmel mi a véleményetek a helyzetről?
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
#Friendornot
Sokat gondolkodtam, hogy végül belevágjak-e a blogolásba. Sok minden megfogalmazódik bennem, de kérdéses, hogy az adott téma másokat is úgy foglalkoztat/érint, mint ahogy engem. A mai társadalmi "elvárásaink" miatt, úgy döntöttem, egyenlőre névtelenül írnék. Számomra nagyon fontos mások megállapítása, véleménye, ezért kérlek tartsatok velem, akár pozitív akár negatív véleménnyel, hozzászólással is. Bármit elfogadok, emberek vagyunk, nem gépek, így tökéletesnek sem mondhatóak. :)